Hjem 112 Endnu en mand sigtet for kæmpe våbenlager

Endnu en mand sigtet for kæmpe våbenlager

af Extra Avisen


25-årig mand er fredag varetægtsfængslet for besiddelse af kæmpe våbenlager i Ballerup, der ifølge politiet kan knyttes til bandemiljøet

Den 25-årige er sigtet for at være i besiddelse af ti skydevåben - heraf to maskinpistoler af mærket Scorpion. Foto: Frederico Gambarini
Den 25-årige er sigtet for at være i besiddelse af ti skydevåben – heraf to maskinpistoler af mærket Scorpion. Foto: Frederico Gambarini

Retten i Glostrup har efter et grundlovsforhør fredag formiddag besluttet at varetægtsfængsle en 25-årig mand for at være i besiddelse af ti skydevåben i en lejlighed i Ballerup.

Det oplyser Senioranklager Rasmus von Stamm til Ekstra Bladet.

Glock i BMW
Dermed er der nu to anholdte mænd i sagen.

Politiet kom på sporet af de farlige våben, da den første anholdte i sagen, en 22-årig mand, blev stoppet i en BMW i Ballerup omkring kl. 18, onsdag den 16. november.

Her fandt patruljen en skarpladt Glock i bilen, og det ledte dem til en nærliggende adresse, hvor betjentene klokken 20.40 kunne beslaglægge yderligere otte pistoler, to maskinpistoler af mærket Scorpion, ammunition og lyddæmpere.

– Stærkt bekymrende
Den 25-årige blev fremstillet bag lukkede døre, og politiet har derfor ikke yderligere oplysninger om sagen.

Det fremgår dog af sigtelsen, at de to anholdte ifølge anklagemyndigheden var i besiddelse af våbnene i forening, og at det formodes, at der er flere uidentificerede gerningsmænd i sagen.

Anklager Rasmus von Stamm oplyser dog, at den 22-årige er sigtet for alle 11 våben, hvorimod den 25-årige kun er sigtet for de ti våben fundet i lejligheden.

Politiet fortalte efter første anholdelse, at den 22-årige ‘var kendt af politiet’, og at våbenlageret umiddelbart kan knyttes til bandemiljøet uden at nævne hvilken gruppering, der menes at stå bag.

– Det er stærkt bekymrende, at vi finder så stort et antal våben og af så farlig karakter. Maskinpistolerne er kun fremstillet til det ene formål, at dræbe, udtalte vicepolitiinspektør Torben Henriksen, Særlig Efterforskning Øst tirsdag.

Den 25-årige blev ligesom sin mistænkte medgerningsmand varetægtsfængslet frem til den 10. december.

——— SPLIT ELEMENT ———

Lyt til ugens udgave af ‘Afhørt’, hvor vi fortæller om den ulmende bandekonflikt mellem Satudarah og banden NNVSource link

Flere Artikler