Efter tysk speed dating-søndag: Olaf Scholz ligner lige nu bedste bud på Merkels afløser

Målet er en regering inden jul

Olaf har flere gange gentaget, at hans mål er at danne en Trafiklys-regering før jul, så Angela Merkel ikke skal holde sin 17. nytårstale som kansler.

Og søndagens dates konkluderede SPD-generalsekretær Lars Klingbeil, at socialdemokraterne nu er klar til trekant-forhandlinger med både De Grønne og FDP.

Men først venter den sidste – lidt forsinkede – date mellem De Grønne og CDU/CSU på tirsdag. Først derefter vil de to kansler-mager-partier afgøre, hvordan – og med hvem – de vil forhandle videre.

De to meget mulige juniorpartier i den næste regering vil under alle omstændigheder fortsætte med at koordinere tæt med hinanden. Det fortalte FDP-generalsekretær Volker Wissing her til morgen til tv-stationen ZDF:

– Vi skal passe på, at vi ikke bliver låst på en måde, så det ender med, at der kun kan være én stor regeringskoalition, sagde han med henvisning til den nuværende regering, der består af SPD og CDU/CSU.

Efter mange års opslidende regeringssamarbejde har både socialdemokrater og kristendemokrater forsvoret, at de vil fortsætte i regering sammen. Men det gjorde de også efter sidste valg – hvor de efter knap seks intense måneder med forhandlinger alligevel endte i regering sammen.

Og de to store partier har – rent matematisk i hvert fald – mulighed for at fortsætte regeringssamarbejdet uden om De Grønne og de liberale.

Advertisement

Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide