Drabsdømte fanger står bag gidseldrama i svensk fængsel

Drabsdømte fanger står bag gidseldrama i svensk fængsel


To drabsdømte indsatte står onsdag bag et gidseldrama i et svensk fængsel, hvor særligt farlige fanger opholder sig.

Parret tog omkring onsdag middag – væbnet med tandbørster udstyret med barberblade – to fængselsbetjente som gidsler.

Senere onsdag er en af betjentene angiveligt blevet løsladt. Det skriver den svenske avis Aftonbladet. Det er dog ikke bekræftet af politiet.

Gidselsituationen udspiller sig i Hällbyanstalten i byen Eskilstuna, der ligger godt 100 kilometer vest for den svenske hovedstad, Stockholm. Fængslet er i sikkerhedsklasse 1 og håndterer dermed de mest risikofyldte indsatte.

Klokken 12.20 indløb meldingen om, at de to betjente var taget som gidsler.

Herefter skrev Aftonbladet, at de to indsatte forlangte at få stillet en helikopter til rådighed, hvis gidslerne skulle løslades i god behold.

Senere krævede fangerne, at der skulle leveres 20 pizzaer med kebab til deres afdeling. Det krav opfyldte politiet angiveligt. I hvert fald har billeder hos Aftonbladet vist pizzaerne blive lavet og leveret til fængslet.

De to fanger, der står bag gidseltagningen, er begge dømt for drab. Det oplyser Jörgen From Nordin fra Kriminalforsorgen i Sverige.

Den svenske avis Expressen skriver, at der er tale om en 30-årig mand, der er idømt 18 års fængsel for et drab i 2016. Den anden skal være en 24-årig mand, der ligeledes er idømt 18 års fængsel for et knivdrab i 2019.

Det er onsdag aften endnu ikke helt klart, hvad deres motiv er.

Det er ikke første gang, at Hällbyanstalten i Eskilstuna danner ramme om en gidselsituation. I 2004 tog to fanger en kvindelig ansat som gidsel, truede hende med et hjemmelavet våben og førte hende til en anden afdeling.

Her barrikaderede de sig, inden de indsatte efter seks timers forhandlinger gav op frivilligt. Kvinden fik ingen fysiske skader.

Fængslet i Eskilstuna har 98 pladser. Det skriver SVT.Source link