Dommen er faldet: Drabsmand idømt lang fængselsstraf


Advertisement

Retssagen om drabet på Eddie Karl-Johan Christensen har nu fået sit endelige punktum.

Dommen – og dermed længden på fængselsstraf – er netop blevet læst højt af dommeren ved Retten i Hjørring.

Den 53-årige svenske statsborger, som er kendt skyldig i drabet på Eddie, er blevet straffet med fængsel i 13 år.

Yderligere bliver han udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig. Den 53-årige er ikke selv til stede ved domsafsigelsen.

Det er til gengæld den medtiltalte i sagen, en 46-årige mand, som er blevet frikendt for manddrab. Han er dog fundet skyldig i to andre overtrædelser – og straffes med fængsel i 10 måneder.

Anklager Kim Kristensen gik efter henholdsvis 14 og 1 års fængsel for de forbrydelser, der blev begået mod Eddie tilbage i maj 2020.

»Eddie udviste ikke alvorlige handlinger, der gør, at der er tale om formildende omstændigheder i den her sag. Jeg mener til gengæld, at der er langt flere skærpende omstændigheder.«

»Drabet var bestialsk og kynisk. Eddie blev skudt med flere skud fra kort afstand, i hvert fald en meter. Han blev anbragt på et bålsted. Jeg tøver ikke med at kalde det en likvidering. Eddie var chanceløs,« procederede anklager om, hvorfor den 53-årig skulle straffes med 14 års fængsel.

Den 53-årige mand er kendt skyldig i manddrab, usømmelig behandling af lig, hærværk samt overtrædelse af våbenloven. Han har anket dommen.

En 46-årig medtiltalt er kendt skyldig i usømmelig behandling af lig og overtrædelse af våbenloven.

Opdateres…Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide