Hjem Samfund Din hudfarve bestemmer, hvilken farve tøj der klæder dig

Din hudfarve bestemmer, hvilken farve tøj der klæder dig

af Extra Avisen


Det kommer måske ikke som en overraskelse for dig, hvis du er ekspert i tøj og mode. Men nu er det altså støttet op af videnskaben:

Din teint – altså din hudfarve eller lød – bestemmer, hvilken farve tøj der klæder dig bedst .

Det er konklusionen fra et studie fra University of St Andrews i Skotland, skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Studiet viser, at folk, der er meget lyse i huden, opfattes, som at de ser bedst ud i tøj i blå toner, imens folk, der har mere farve i kinderne, ser bedst ud i de varmere farver som rød og orange.

I studiet opstillede forskerne 12 billeder af hvide kvinder. Seks af dem var meget lyse i huden med en lav grad af melanin (pigment), imens de andre seks var mørkere med en højere grad af melanin i huden.

teint-hudfarve-farver

Derefter rekrutterede forskerne 160 forskningsdeltagere, som skulle finde frem til, hvilken farve tøj, de mente, passede bedste til de 12 ansigter.

Forskningsdeltagerne fik et helt spektrum af farver at vælge imellem, og derudover havde de mulighed for at justere, hvor kraftige og stærke farverne skulle være.

toej farver hudfarve bedst klaeder

Men på trods af det brede spektrum af muligheder valgte hovedparten af forskningsdeltagerne en blå farve til de seks lyseste kvinder, imens kvinderne med den mørkere teint (i overvejende grad) fik tildelt de rødlige farver, ifølge pressemeddelelsen.

»75 procent af deltagerne mente, at blå nuancer så bedre ud til kvinder med en lys hudfarve, imens orange og rød blev valgt til kvinder med mørkere hudfarve,« siger forskeren David Perret, der er professor ved University of St Andrews, i pressemeddelelsen.

Reiner Sprengelmeyer, ph.d. fra University of St Andrews, som fik ideen til at undersøge sammenhængen mellem hudfarve og tøjfarver, siger i pressemeddelsen:

»Tøj er vigtigt for selvværdet og ens psykiske sundhed. Det er derfor vigtigt at finde retningslinjer, der hjælper folk med at se godt ud. Den globale tøjindustri er billioner af dollars værd, og farver er en kæmpe faktor i valget af beklædningsgenstande.«

Studiet, der er udgivet i tidsskriftet Sage Journals, er det første, som videnskabeligt har undersøgt, hvilken farve tøj der klæder forskellige hudfarver.

mhjSource link

Flere Artikler