Den lille iPhone 13 er bedst


Advertisement

ANMELDELSE: Den mindste og billigste iPhone 13 er den bedste

Sådan præsenterer Apple selv iPhone 13-serien.

Gider du ikke have en kæmpetelefon, men vil du heller ikke mangle ydelse eller et godt kamera, skal du læse videre nu.

Vi har testet iPhone 13 Mini, hvor Apple rammer hovedet på sømmet.

Prisen er rimelig og køber du på afbetaling, kan du komme ned omkring 200-270 kroner om måneden. Det er en god pris for en telefon, der trods alt indeholder motorkraft fra en topmodel og et kamera, som kan konkurrere med de bedste.

iPhone 13 Mini har virkelig en god størrelse (Foto: MereMobil.dk)

 

Størrelsen er fantastisk
Ingen andre end Apple har en telefon med så meget ydelse og så mange funktioner, pakket ned i 141 gram og en topmodel-skærm på 5,4 tommer.

Jeg nyder den kan være i lommen og at jeg kan betjene telefonen med én hånd.

Ser du en masse film og serier, er du ikke i målgruppen for en ”mini”, men til mit personlige brug er den perfekt.

Kameraet er virkelig godt!
iPhone 13 Mini har en del forbedringer på kameraet i forhold til sidste års minimodel. Hovedkameraet er fortsat 12 megapixels med en større sensor, som lukker mere lys ind og giver bedre billeder – også i mørke omgivelser.

Billederne bliver flotte og en stor kameratest fra kameratest-siden DxOMark bekræfter mine oplevelser. iPhone 13 Mini scorer lige så mange point, som topmodellen iPhone 12 Pro Max, gjorde sidste år.

Med andre ord: Selvom du ikke køber iPhone 13 Pro, er kameraet i topklasse.

Du kan se nogle af mine billeder fra iPhone 13 Mini her.

Vil du have et endnu vildere kamera, skal du tjekke vores anmeldelse af iPhone 13 Pro.

Hele iPhone 13-serien er baseret på den nyeste processor A15 Bionic, Apple skriver, at processoren er op til 50 procent hurtigere til grafikhåndtering end nogen anden smartphone. Der er således ydelse nok til enhver opgave, du måtte give telefonen nu og langt ind i fremtiden.

Strøm i længere tid
Ifølge Apple holder iPhone 13 Mini i halvanden time mere på en opladning end iPhone 12 Mini, hvilket er svært at efterprøve.

Min oplevelse er, at der går længere tid mellem opladningerne. De fleste dage har jeg mere strøm tilbage, når jeg går i seng, end da jeg brugte sidste års minimodel.

Personligt kunne jeg godt have tænkt mig, at Apple havde gjort mere ud af hurtigopladning – både med kabel og trådløst, men det er desværre fuldstændig samme wattantal og hastighed som på forgængeren.

Ligner sig selv
Designmæssigt er iPhone 13 Mini lig sin forgænger. Det er kun den lille notch (hakket i skærmen, red.) som visuelt er blevet mindre. Desuden kommer iPhone 13 Mini i nye farver.

Selvom skærmtypen stadig er den samme som sidste år, gemmer sig alligevel en lille nyhed. Der er netop kommet et yderligere boost af lysstyrken.

iPhone 13 Mini til højre - iPhone 13 Pro Max yderst til venstre (Foto: MereMobil.dk)
iPhone 13 Mini til højre – iPhone 13 Pro Max yderst til venstre (Foto: MereMobil.dk)

 

Konklusion: En lille og meget vågen
Jeg er vild med iPhone 13 Mini og nyhederne den kommer med. Måtte det gerne have været vildere? Ja! Men synes det er godkendt.

Har du iPhone 12 Mini, skal du bestemt ikke skynde dig ud og købe iPhone 13 Mini, men står valget mellem de to, så er der efter min mening ingen tvivl. Så SKAL du tage iPhone 13 Mini.

Jeg giver iPhone 13 Mini topkarakter.

Hvis du vil dybere ned i detaljerne om mini’en, så læs min udvidede anmeldelse af iPhone 13 Mini her..

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager en mindre betaling pr. klik for.

– redaktionenSource link

- Advertisement -

Måske du kan lide