Dansk statsborger, der dræbte fem i Norge, var konverteret til islam


Advertisement

Politiet undersøger et gerningssted i Kongsberg, Norge, hvor en mand onsdag aften dræbte fem mennesker bevæbnet med bl.a. bue og pil. Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN/Ritzau Scanpix

Den 37-årige danske , onsdag aften dræbte fem tilfældige personer med bue og pil og andre våben, var konvertit og havde udvist tegn på radikalisering

Han var til islam og havde vist tegn på radikalisering. Det er nogle af de oplysninger, er kommet frem om den 37-årige danske , der onsdag aften dræbte fire kvinder og en mand med bue og pil og andre våben i den lille by Kongsberg i Norge.

“Politiet har tidligere været i kontakt med manden, og der har været bekymring knyttet til radikalisering,” oplyste politichef Ole Bredrup Sæverud på et pressemøde torsdag formiddag.

Politichef Ole Bredrup Sæverud orienterer om sagen på et pressemøde i Kongsberg torsdag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Manden var kendt af politiet fra flere sager. På pressemødet blev det bl.a. nævnt, at han i 2012 idømt 60 dages betinget fængsel for groft tyveri og brug af narko, og at han sidste år fik et tilhold mod sine forældre, en dansk mor og en norsk far. Det skete efter at han havde truet med at dræbe sin far.

Manden er opvokset i Norge. Hvorvidt han har boet i Danmark, fremgår ikke, og foreløbig har politiet ingen oplysninger om motivet til drabene, herunder om det er religiøst betinget.

Foto: Terje Pedersen / NTB

“Vi ved ingenting om et motiv foreløbigt, men det er naturligt at stille spørgsmålet,” sagde politichef Ole Bredrup Sæverud.

Den 37-åriges mordtogt fandt sted i tidsrummet 18.19-18.47. Politiet var på det tidspunkt alarmeret og havde været i kontakt med manden, men de havde mistet kontaktet igen, og klokken 18.19 sendte han den første dødelig pil afsted.

De dræbte er fire kvinder og én mand på mellem 50 og 70 år.Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide