Britney Spears chokerede: Her er de mest opsigtsvækkende udtalelser

Høringen foregik via videomøder. Denne tegning viser dommer Brenda Penny og de andre deltagende.


»Jeg har løjet og fortalt hele verden, at jeg er okay og glad. Det er løgn.«

Britney Spears vil være en fri kvinde. Fri af det værgemål, hun i over et årti har været underlagt. Og nu lægger hun alle kortene på bordet. Alle.

Adskillige havde ventet i spænding på at høre, hvad sangerinden ville sige under høringen, der natten til torsdag dansk tid fandt sted i Los Angeles.

Dog havde de næppe regnet med, at hun ville være så ærlig.

B.T. har her samlet de mest opsigtsvækkende udsagn fra popsangerinden.

Formyndere bør fængsles

Aldrig tidligere har Britney Spears i et sådant omfang udtalt sig om sin situation. Men hvorfor så nu? Fordi hun efter eget udsagn hidtil har levet i benægtelse.

»Jeg har været i chok. Jeg er blevet traumatiseret. I ved, fake it till you make it. Men nu fortæller jeg sandheden. Jeg er ikke lykkelig. Jeg kan ikke sove. Jeg er så sur, det er vanvittigt. Jeg er deprimeret og græder hver dag.«

»Min far og alle andre, der har været involveret i dette formynderskab, og mit management, der har spillet en stor rolle i at presse mig, selvom jeg har sagt fra – de bør blive fængslet,« sagde hun under høringen.

Berettede, hvordan folk omkring hende har bidraget til, at hendes far har kunnet udnytte hende gennem 13 år.


Høringen foregik via videomøder. Denne tegning viser dommer Brenda Penny og de andre deltagende.


Høringen foregik via videomøder. Denne tegning viser dommer Brenda Penny og de andre deltagende.
Foto: MONA EDWARDS

Vis mere

Tvunget på litium

Under høringen omtalte hun blandt andet en episode i 2019. Året forinden var hun angiveligt blevet tvunget på turné, og nu skulle hun give en lang række show i Las Vegas. Under forberedelserne hertil opstod uoverensstemmelser med holdet omkring hende samt hendes manager.

Sidstnævnte skulle herefter ifølge Britney Spears selv have ringet til hendes terapeut og fortalt, at Spears var usamarbejdsvillig og i øvrigt ikke tog sin medicin.

»Det var alt sammen løgn. Men allerede næste dag gav han (terapeuten, red.) mig litium ud af det blå. Litium er meget, meget stærkt og en helt anden form for medicin end den, jeg var vant til. (…) Jeg følte mig fuld. Jeg kunne ikke engang føre en samtale med min mor eller far.«

»Ikke alene undlod min familie at gøre noget som helst ved det. Min far var vild med det,« fortalte hun.

Min far elsker kontrollen

Netop Britney Spears far er en af de mest omtalte personer i hendes formynderskab. Og ifølge datteren elsker Jamie Spears den magt, han har over hende.

I forlængelse af, at hun var blevet givet litium, skulle hun på foranledning af faderen gennemgå nogle psykologiske test. Test, hun med egne ord »fejlede« og derfor blev tvunget til et ophold på et psykiatrisk hospital.

»Jeg græd over telefonen i en time, og han elskede hvert minut af det.«

»Den kontrol, han havde over en så mægtig person som mig – han elskede, at han havde kontrol til at skade sin datter 100.000 procent.«


Jamie Spears fotograferet i 2008.


Jamie Spears fotograferet i 2008.
Foto: VALERIE MACON

Vis mere

Må ikke få børn

Britney Spears har været under formynderskab siden 2008, hvor hun blev indlagt efter et mentalt sammenbrud. Det betyder konkret, at både hendes økonomi og privatliv bliver styret og dirigeret af andre.

På den private front har det blandt andet betydet, at sangerinden har fået forbud mod at få flere børn, forklarede hun under høringen onsdag, da hun listede de ting, hun drømmer om, op:

»Jeg vil gerne videre og leve et autentisk liv. Jeg vil være i stand til at blive gift og få et barn. Men formynderskabet mener ikke, det er en mulighed for mig.«

»Lige nu har jeg spiral (prævention, red.), så jeg ikke bliver gravid. Jeg vil gerne have den fjernet, så jeg kan prøve at blive gravid igen, men det såkaldte hold omkring mig vil ikke lade mig gå til lægen og få det gjort, fordi de ikke vil have, jeg får flere børn. Dybest set skader formynderskabet mig mere, end det gør godt.«


Adskillige Britney-støtter var mødt op foran retsbygningen i Los Angeles for at vise sangerinden deres støtte.


Adskillige Britney-støtter var mødt op foran retsbygningen i Los Angeles for at vise sangerinden deres støtte.
Foto: MARIO ANZUONI

Vis mere

Eget valg at tale offentligt

Med de ord understreger Britney Spears endelig det budskab, som hendes følgerskare i årevis har prædiket: at hun ønsker at være fri.

Hidtil har alle høringer fundet sted i ly af offentligheden, og hun har ikke tidligere udtalt sin modstand mod formynderskabet i et sådant omfang.

Sådan havde hendes værger gerne set, det var forblevet. Men denne gang har Britney Spears trumfet med ønsket om at tale offentligt, understregede hun under sit 20 minutter lange udsagn:

»De (formynderne, red.) har gjort et godt stykke arbejde, hvad angår at udnytte mit liv. Så nu har jeg lyst til, at det skal være en åben høring, og så skal de høre, hvad jeg har at sige,« sagde hun.


I 2007 klippede Britney Spears alt sit hår af til stor overraskelse for mange.


I 2007 klippede Britney Spears alt sit hår af til stor overraskelse for mange.
Foto: Unknown

Vis mere

Berørt dommer anerkender mod, men …

De mange beretninger har gjort indtryk. På hendes A-listekollegaer, følgerskare, i medierne og bestemt også ved domstolen, hvor høringen fandt sted. Her roste dommer Brenda Penny sangerinden for at udvise stort mod.

»Jeg er bestemt berørt af alt, hvad du har sagt, og af, hvordan du har det, og jeg ved, at det har krævet stort mod for dig at sige, hvad du netop har sagt,« sagde hun anerkendende.

Hun konkluderede herefter, at Britney Spears er nødt til at indgive en formel anmodning til retten om at få afsluttet værgemålet, før der kan træffes en endelig beslutning.

Hvorvidt hun vil gøre dette, vil hun nu diskutere med sin advokat. Hendes største drøm og ønske hersker der dog ikke længere tvivl om efter nattens høring:

»Jeg vil have mit liv tilbage.«Source link