Hjem Verden Blodrød dag på det danske aktiemarked

Blodrød dag på det danske aktiemarked

af Extra Avisen


Corona og forventede rentestigninger truer aktiemarkedet

Danske aktier dykker tirsdag. Foto: Amanda Perobelli/Ritzau Scanpix

Danske aktier dykker tirsdag. Foto: Amanda Perobelli/Ritzau Scanpix

Har du penge investeret i det danske eliteindeks, er tirsdag ikke just en god dag for opsparingen.

Hele indekset er nemlig blodrødt, og i skrivende stund er det nede med 2,71 procent.

Med tab på henholdsvis 4,68 procent, 4,42 procent og 3,77 procent er dagens tre største tabere virksomhederne DSV, Ambu og Demant.

Virksomhederne med de mindste tab er Danske Bank, Carlsberg og ISS, som alle flirter med linjen, men også er i rød.

Corona giver usikkerhed
Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank vurderer, at faldet blandt andet skyldes, at der er kommet øget usikkerhed i markedet.

– Nyhedsstrømmen omkring corona er blevet negativ, og det markant mere end markedet havde regnet med for få uger siden, siger han til Ritzau.

– Østrig lukker ned, der kommer flere restriktioner i Tyskland, og det er alt sammen noget, der gør investorerne nervøse omkring genopretning, som alle forventede var på sporet på grund af vaccinerne, fortsætter han.

Ifølge Børsen vendte stemningen på markedet allerede mandag aften, efter at centralbankchef Jerome Powell blev nomineret til en ny fireårig periode som centralbankchef i Federal Reserve.

‘Aktierne tager skidt imod nomineringen af Jerome Powell. S&P 500 faldt mandag med 0,32 procent, og Nasdaq lukkede med et tab på 1,26 procent, mens Dow Jones holdt skindet på næsen og lukkede uændret. I Fjernøsten er stemningen blandet,’ vurderer Nordeas chefanalytiker Niels Christensen i en skriftlig kommentar til mediet.

‘Mange markeder falder tilbage, men både de japanske og de kinesiske markeder holder sig i grønt.’

Med nomineringen af Jerome Powell kommer nemlig en forventning om amerikanske renteforhøjelser med dertilhørende stigende markedsrente og en stigende dollar.

Og det ventes også at få de europæiske renter til at stige.

Ekstra Bladet har spurgt en top-investor, hvordan man skal reagere, når markedet dykker. Det kan du læse her (+).Source link

Flere Artikler