Hjem Samfund BidsArt samler ind igen i år: For mange børn bliver det deres eneste julegave

BidsArt samler ind igen i år: For mange børn bliver det deres eneste julegave

af Extra Avisen
BidsArt samler ind igen i år: For mange børn bliver det deres eneste julegave


mandag 22. nov. 2021 kl. 16:56

Igen i år åbner galleriejerne Julie Bidstrup og Christian Agner, deres galleri for pressede familier, der har svært ved at finde penge til julegaverne.

For femte år i træk åbner Julie Bidstrup sammen med Christian Agner deres galleri BidstArt for pressede familier, der har svært ved at finde penge til julegaverne

– For mange er det her den eneste gave deres børn får, fortæller Julie Bidstrup, da vi kommer forbi hendes galleri, der indenfor kort tid bliver til, hvad nogle ville kalde for Julemandens værksted.

– Sidste var der i hvert fald 200 i kø, og det var to dage i streg, fortæller Julie, der regner med, at behovet på grund af stigende varme- og elpriser måske vil blive endnu højere.

Mellemfolkeligt

– Det vi oplever, når forældre eller bedsteforældrene kommer, det er, at det for mange børn er den eneste julegave, de får til jul, og det i sig selv, er det hele værd, svarer Julie, og fortæller at hvis man har noget legetøj, så kan man aflevere det fra 1. december til 3. december i galleriet.

Er der nogle krav til lejetøjet.

– Det skal selvfølgelig være i god stand forstået på den måde, at det skal være noget, du kunne have lyst til at give til din nevø.

Christian Agner supplerer.

– Der er ikke noget værrer end at samle et pulsespil, hvor der mangler en brik.

Hvis man stiller sig op i en kø i regnvejr, så er det fordi man har brug for det.

Christian Agner, medindehaver af Bidsart.

Julie fortæller, at efter de har modtaget legetøjet bruger de halvanden uge på at sortere det.

Hvad vil I sige til dem, der siger at, I gør det her for at få gratis reklame?

– Det her koster os penge. Galleriet lukker en uge i en periode, som for de fleste galleriejere er en af de vigtigste perioder på året, svarer hun uden at blinke. Hun fortsætter:

– Det her er mellemfolkeligt. Nogle afleverer og nogle henter. Og vi skal huske på, at der er mange familier, der har behov for hjælp, svarer Julie, der hun før hun startede med at samle julegaver ind, ikke troede på, at der ikke var nogle børn i Danmark, der ikke fik en julegave.

Mange får ikke gaver

Jeg har mødt flere forældre, der en gråd i stemmen har fortalt, at det her var deres eneste mulighed for at give deres børn en julegave, fortæller Julie.

– Hvis man stiller sig op i en kø i regnvejr, så er det fordi man har brug for det, supplerer Christian med et alvorligt udtryk i ansigtet.

Det er muligt at komme forbi Galleri Bidstrup på jernbane Alle 94 1. – 3.  december fra 12:00 -17.30.

Og hvis du har behov en julegave til et barn i din familie kan du hente 6. og 7. december fra 12:00 til 17.30.

Julie og Chrostian fortæller afsluttende, at der vil selvfølgelig være håndsprit, og at lejetøjet er rengjort.

Source link

Flere Artikler