Ballade i det britiske kongehus: Nu fryser kongefamilien prins Andrew ude


Advertisement

Det lykkedes ikke Andrew at holde en stævning fra døren, og det ser heller ikke ud til, at det lykkes ham at bevare sin officielle plads i den kongefamilie.

Det kongehus er nemlig ved at blive trimmet, og prins Andrew kan meget vel være den næste, der mere eller mindre frivilligt må forlade de royale gemakker.

Den 61-årige prins, der er dronning Elizabeth næstældste søn, og som engang var nummer to i tronfølgen, er ved at blive frosset ude af sin familie som følge af sagen om hans forbindelser til sexforbryderen Jeffrey Epstein, lyder det i medier.

»Jeg tror, at han selv er den eneste person i hele verden lige nu, der hænger fast i troen på, at han kan vende tilbage (til de kongelige pligter, red.),« udtaler kongehusekspert Russen Myers til ITV’programmet ‘Lorraine’ ifølge Daily Mail.
Prins Andrew skal ikke regne med at indtage en central plads i det britiske kongehus igen.
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Vis mere

Prins Andrew, der ofte bliver kaldt dronningens yndlingssøn, har ikke udført officielle pligter siden efteråret 2019 som følge af balladen om Epstein.

Den 38-årige kvinde Virginia Giuffre anklager prins Andrew for at have haft sex med hende, mens hun efter amerikansk lov var mindreårig og var udsat for menneskehandel af Epstein.

Efter et interview med BBC i 2019, hvor prins Andrew forsøgte at forklare sig, men i virkeligheden kun gjorde sagen meget værre, måtte han frasige sig sine kongelige forpligtelser.

Angiveligt tror han dog selv på, at han stadig kan vende tilbage til det ‘normale’ royale liv.


Prins Andrew skyndte sig ud og stille op til interview, da hans far døde.


Prins Andrew skyndte sig ud og stille op til interview, da hans far døde.
Foto: STEVE PARSONS

Vis mere

Men det er særligt 39-årige den kommende tronfølger, prins William, ikke begejstret for.

»Der er ingen mulighed i denne verden for, at han nogensinde kommer tilbage. Det vil familien ikke lade ske,« har prins William udtalt ifølge en anonym kilde til The Times. Angiveligt går det prins William meget på, at prins Andrew ikke viser taknemmelighed for sin rolle som kongelig, hvilket er noget, som bliver vægtet højt i den kongelige familie.

Ifølge Daily Mail er kongefamilien også bekymret for, at prins Andrew kan skade familiens ry, og prins William har angiveligt talt med både sin far og sin farmor om muligheden for permanent at suspendere prins Andrew fra de royale pligter – blandt andet for ikke at kaste skygger på næste års fejring af dronning Elizabeths 70 års jubilæum som dronning.

Og det er bare brudstykker af den magtkamp, der foregår i kulissen. Anonyme kilder fortæller til The Times, hvordan prins Andrew blandt andet var fast insisteret på at stille op på tv, da prins Philip døde tidligere på året. Da prins Charles fik nys om sin lillebrors planer, skyndte han sig at udsende en videohilsen, så han nåede at komme først.


Dronning Elizabeth og prins Charles er tilsyneladende ikke alt for villige til at lade prins Andrew komme tilbage i den royale fold.


Dronning Elizabeth og prins Charles er tilsyneladende ikke alt for villige til at lade prins Andrew komme tilbage i den royale fold.
Foto: ANDREW MILLIGAN

Vis mere

Det hjælper nok heller ikke på prins Andrews sag, at han angiveligt ikke har efterladt et godt indtryk hos nogle af sine hjælpere eller ansatte.

»Han fik ingen venner på vej op, så der er ingen, der hjælper ham på vej ned,« siger en tidligere ansat for prins Andrew til The Times. Andre kilder er mindre diplomatiske og kalder ham en ‘diva’, en ‘arrogant skid’ og for ‘ubehagelig’ og fortæller, at han ofte giver andre skylden, når noget går galt, og ikke viser hensyn.

Dog kan prins Andrew trøste sig med, at han har i hvert fald en trofast støtte. Hans ekskone Sarah Ferguson har loyalt forsvaret ham og har taget med ham på ture rundt på de britiske slotte.Source link

- Advertisement -

Måske du kan lide