Amerikanske muslimer har stor risiko for selvmord-20 år efter-9/11 forbliver forbindelserne mellem islamofobi og selvmord uudforsketVed Amelia Noor-Oshiro, Johns Hopkins University

I år har 9/11 dobbelt betydning for amerikanere over hele landet. Det markerer ikke kun 20 -årsdagen for de tragiske begivenheder og liv, der er mistet siden 11. september 2001, men også National Week for forebyggelse af selvmord. For amerikanske muslimer, der begge er ofre for øget islamofobisk vold og overlevende efter selvmordsforsøg, er denne sammenstilling særlig skarp.

Inden for Folkesundhed, Er islamofobi anerkendt som beslægtet med racisme i, hvordan det fører til negative fysiske og psykiske sundhedsresultater. Men denne definition savner de afgørende elementer i strukturel vold og social stigma, der ligger til grund for hadforbrydelser og mikroaggressioner Amerikanske muslimer står over for. Disse elementer er ikke kun de vigtigste ingredienser i sådanne handlinger af social vold, men også de samme risikofaktorer for den enkelte selvstyret vold, som er definitionen på selvmord.

Jeg er den første selvidentificerende muslimske amerikaner til modtage føderal finansiering fra National Institutes of Health til at udføre græsrodsforskning inden for mental sundhed inden for det amerikanske muslimske samfund. Jeg identificerer mig som offer for islamofobisk vold og a overlever fra et selvmordsforsøg. Hypotesen i min forskning er, at de sidste to årtier med anti-muslimsk stigmatisering i det sociopolitiske klima i Amerika efter 9/11 har skabt nødvendige betingelser for unge muslimer i Amerika at internalisere selvhad og i sidste ende forsøge selvmord.

Selvmordsforskelle og risikofaktorer hos amerikanske muslimer

Selvmord er et store bekymringer for folkesundheden i hele verden. Det er en af ​​de 10 største dødsårsager i dette land og den førende dødsårsag nr. 1 i visse populationer. En undersøgelse fra juli 2021 afslørede, at amerikanske muslimer rapporterer to gange oddsene for et selvmordsforsøg i deres liv sammenlignet med andre trosgrupper. Disse fund tyder på en forskel og indikerer, at der er et unikt sæt faktorer, der øger amerikanske muslimers risiko for selvmord.

Generelt er der mange elementer, der bidrager til risiko for selvmord. Nogle af disse inkluderer en tidligere historie med psykisk sygdom, kender nogen, der tidligere har forsøgt selvmord og har adgang til dødelige midler som våben. Forskningsundersøgelser om selvmordsrisiko hos amerikanske muslimer skal imidlertid specifikt redegøre for vores tydelige oplevelse af at være racialiseret, stigmatiseret og “Andet” i post-9/11 Amerika. I betragtning af det unikke erfaring med islamofobi at muslimer i Amerika står over for, er et videnskabeligt fokus på disse sociale faktorer afgørende for undersøgelser af amerikanske muslimer.

EN Undersøgelse fra Pew Research Center 2019 ved at måle niveauet af varme eller kulde, som amerikanske voksne følte over for visse religiøse grupper, fandt man ud af, at muslimer var placeret mod yderpunkterne i den kolde ende af skalaen. Det viste en undersøgelse fra Pew fra 2017 halvdelen af ​​amerikanske voksne sagde islam ikke er en del af det almindelige samfund og opfattede i det mindste nogle muslimer som anti-amerikanske.

Disse holdninger peger på, hvordan det at være muslim er blevet stigmatiseret i Amerika. Det er der rigeligt bevis på stigma er en grundlæggende årsag til sundhedsforskelle, især som det vedrører selvmord blandt mennesker med minoritetsidentiteter. Jeg hævder, at stigmatiseringen af ​​at være muslim i Amerika resulterer i udsættelse for islamofobisk vold, der kan føre til øget selvmordsrisiko og ulighed.

Krydsfeltet mellem muslimsk amerikansk identitet

Men at være muslim er ikke den eneste form for stigma og strukturel vold, som amerikanske muslimer står over for. Amerikanske muslimer er en meget heterogen gruppe med alsidig baggrunde som racemæssige minoriteter og tvungne og frivillige migranter. Kommer fra over 77 lande, næsten 80% af os er første- eller andengenerations immigranter, og størstedelen er racemæssige og etniske minoriteter. Det er den kombinerede identitet at være muslim, en racemæssig eller etnisk minoritet og af immigrant-oprindelse, der resulterer i krydsende stigma– disse identiteter konvergerer og interagerer med hinanden på måder, der kan påvirke sundheden negativt.

Derfor støtter en mere videnskabeligt præcis forståelse af islamofobi intersektionaliteten af ​​vores stigma som en vigtig variabel, der bidrager til selvmordsrisiko. Forskning om amerikanske muslimer adresserer manglen på videnskabelig viden om kulturspecifikke sociale selvmordsfaktorer. Men for amerikanske muslimer, hvilke faktorer der bidrager til vores risiko for selvmord, og hvilke beskyttelsesfaktorer, der opbygger vores modstandsdygtighed, mangler stadig at blive afdækket.

Udfordringer i amerikansk muslimsk forskning i mental sundhed

Inden 2006 havde PubMed forskningsdatabase returnerede færre end 70 søgeresultater om “muslimsk” og “mental sundhed”. Store tilskud til finansiering af forskning om dette emne fandtes ikke. Lanceringen af Journal of Muslim Mental Health det år forsøgte at udfylde dette afgørende forskningsgab. I dag repræsenterer de over 700 søgeresultater med udtrykkene “muslim” og “mental sundhed” stadig mindre end en tusindedel af en procent af over 320.000 resultater på mental sundhed generelt. Undersøgelsen af ​​selvmord hos amerikanske muslimer står åbenbart over for forskelle.

En stor barriere for at udvide forskningen om amerikansk muslimsk mental sundhed er adgang til føderal finansiering. Det National Institute on Minority Health and Health Disparities betegner visse grupper som forskellighedspopulationer, som ikke omfatter trosgrupper. Mens muslimer udgør kun 1% af den amerikanske befolkning, forventes vi at blive verdens største trosgruppe i anden halvdel af dette århundrede. Ikke desto mindre, data om amerikansk muslimsk sundhed mangler på grund af mangel på forskningsressourcer og videnskabelig interesse.

Forskning om amerikanske muslimer er afhængig af udvalgte elementer i vores identitet som racemæssige minoriteter og immigranter for at kvalificere sig til forskningsmidler. Men disse kvaliteter alene fanger ikke fuldt ud amerikanske muslimske oplevelser med islamofobi og trosbaseret stigma, fordomme og diskrimination. Uden data og forskning om vores samfund kan amerikanske muslimer ikke betragtes som en forskelsgruppe under nuværende klassifikationer og går derfor glip af kritiske finansieringsmuligheder.

Selvmordsforskning om amerikanske muslimer kan fremme indsigt på tværs af forskellige samfund

Hvordan vil Amerika se ud, når vi markerer 50 -årsdagen for 11. september?

I 2051 blev diversificering af den amerikanske befolkning vil afsløre en flertal minoritet racemæssig og etnisk demografisk. Allerede nu er størstedelen af ​​de unge under 18 år farvede. Fyrre år fra nu vil første- og andengenerations immigranter omfatte over en tredjedel af befolkningen.

Alarmerende, anden generations immigranter på verdensplan betragtes som en risikogruppe for selvmord. De forskellige nye generationer i Amerika fødes ind i ugunstige forhold, som de udsættes for racebaseret traume og minoritetsstress, eller de kumulative negative sundhedsvirkninger forårsaget af racisme og ved at være en del af en stigmatiseret minoritetsgruppe, henholdsvis.

Den tværgående diskrimination, som amerikanske muslimer allerede oplever i dag, gør stærkt gældende, at vi er en afgørende referencegruppe, når det kommer til fremtidig forskning i mental sundhed om forskellige og marginaliserede samfund. Den enorme værdi af kulturelt relevant forskning om selvmord blandt amerikanske muslimer fremgår af dens betydelige potentiale for anvendelse på tværs af forskellige racemæssige, etniske og immigranter.

Indsigt fra den amerikanske muslimske erfaringer kan give videnskaben værktøjer til at sikre, at selvmord i minoritetssamfund bliver fortid.

Hvis du kæmper med selvmordstanker, kan du ringe til selvmordstelefonen nu på 1-800-273-8255 (TALK) eller besøge National livmoderforebyggelse af selvmord internet side. Du er ikke alene, og der er håb.

[Get the best of The Conversation, every weekend. Sign up for our weekly newsletter.]Samtalen

Amelia Noor-Oshiro, Ph.d. -kandidat i folkesundhed, Johns Hopkins University

Denne artikel er genudgivet fra Samtalen under en Creative Commons -licens. Læs original artikel.Source link

Advertisement

Advertisement