54-årige Sigurd Barrett blev mødt af fordomme, da han blev far igen: ‘Hvorfor skal folk blande sig?’


Advertisement

Der blev uden tvivl løftet et øjenbryn eller to, da han ikke alene fandt sammen med en 14 år yngre model, men snart også kunne kalde sig far til først seks, så syv. Men han prøver at ryste det af sig.

»Nu har det holdt i syv år, og vi har fået to vidunderlige børn, så jeg tror faktisk, at det holder længe, forhåbentlig for altid, men hvorfor skal folk blande sig i det?« spørger Sigurd Barrett og indrømmer, at omverdenens fordomme gjorde ham ked af det.

Det fortæller den kendte entertainer og forfatter i Bo Østlunds nye bog ‘Modne mænd 3’, som netop er udkommet.

Men han fortæller også om, at selvom han i en alder af 54 ikke er bleg for at kalde sig lykkelig, er ikke alt i hans liv lutter lagkage.
I 21 år var Sigurd Barrett gift med Winnie, som han fik fem børn med, og som han også flere gange arbejdede sammen med.
Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Vis mere

Det er ti år siden, at Sigurd Barrett blev skilt fra den kvinde, der i 21 år havde givet ham samme følelse af lykke. Af at alt, hvad han havde drømt om, var faldet i hak.

Derfor var skilsmisse slet ikke noget, han havde regnet med skulle overgå ham. En sorg og et nederlag, kalder han det selv.

»Jeg har virkelig været god til at slå mig selv oven i hovedet. Det var mit livsgrundlag, der blev revet væk, som et korthus, der væltede. Jeg troede jo fuldt og fast på, at vi skulle blive gamle sammen,« fortalte han dengang til B.T. og lagde ikke skjul på, at ikke mindst hensynet til parrets fem børn fyldte utrolig meget i ham.

»Jeg har grundlæggende mistet troen på den absolutte sandhed. Det er ikke et spørgsmål om rigtigt eller forkert, men at træffe et valg. Livet har måttet gå sin gang. Nu er det sådan, og det står vi til ansvar for. Det allervigtigste var hensynet til børnene. Man sætter ikke fem børn i verden for sjov,« sagde Sigurd Barrett videre.


Sigurd Barrett med sin 14 år yngre kone, Heidrun.


Sigurd Barrett med sin 14 år yngre kone, Heidrun.

Vis mere

Få år senere fik han dog ved en koncert slået benene væk under sig af den 14 år yngre violinist Heidrun Petersen, og snart var kærlighedsbarometret gloende varmt.

Som far til fem lå det ellers ikke i kortene, at Sigurd Barrett skulle have flere. Men at slukke sin nye kærestes drøm om at få børn var heller ikke hans ønske.

»Jeg er selvfølgelig helt med på, at hun er et sted i livet, hvor hun selvfølgelig skal have nogle børn,« sagde han til B.T. kort efter, at han og Heidrun fik deres første datter, og understregede, at det ikke kun var for at gøre Heidrun glad, at børneflokken blev udvidet.

Siden er det altså blevet til ét mere for den nu 54-årige Sigurd Barrett, der som barn blev bortadopteret og voksede op som enebarn hos sin adoptivfamilie.

»Det var utrolig ensomt, for jeg manglede nogen at dele glæderne og sorgerne med. Så jeg har altid gerne villet have mange børn,« fortalte han.

Nu er han nået op på syv. Og vil sågar ikke afvise, at der kan komme flere til. Selvom det også giver anledning til mange tanker.

»Ligesom hvert eneste af mine første fem børn var en kæmpe gave, så er mine to yngste det også. Jeg elsker dem alle syv uendelig højt. Jeg har naturligvis overvejet, om jeg kan tillade mig at sætte børn i verden i min alder, hvor jeg selv snart får børnebørn. Hvor går grænsen? Er det synd for dem at nå frem til deres konfirmation, og så er deres far sådan en form for bedstefar? Sidder jeg mon som 70-årig stadig til forældremøder henne i skolen?« spørger han i bogen.

Svaret blæser i vinden.

‘Modne mænd 3’’er netop udkommet på forlaget HeatherhillSource link

- Advertisement -

Måske du kan lide