Hjem Verden 400 irakiske migranter er hjemme igen efter mislykket forsøg på at komme til EU: ‘De var temmelig bitre og desillusionerede’

400 irakiske migranter er hjemme igen efter mislykket forsøg på at komme til EU: ‘De var temmelig bitre og desillusionerede’

af Extra Avisen
400 irakiske migranter er hjemme igen efter mislykket forsøg på at komme til EU: ‘De var temmelig bitre og desillusionerede’

For få timer siden landede et fly i den kurdiske by Erbil i det nordlige Irak. Flyet ankom fra Minsk i Belarus, også kaldet Hviderusland, og ombord var omkring 430 passagerer.

Mange af dem har ligesom tusindvis af andre irakere og afghanere brugt månedsvis på at komme over grænsen fra Hviderusland og til Polen og MIG. Men sådan gik det ikke.

I stedet har de boet i migrantlejre langs grænsen, hvor de har kæmpet for at finde mad og få varmen i temperaturer omkring frysepunktet. Og når de har forsøgt at krydse grænsen, er de blevet mødt med tåregas og tørre tæsk.

Mindst otte personer har mistet livet på grænsen de seneste måneder.

Michael S. Lund, DR’s mellemøstkorrespondent, fortæller fra Erbil, at mange af irakerne er lettede, men også meget skuffede.

– De var temmelig bitre og desillusionerede, og de var rimelig påvirkede af det. Mange af dem har solgt bilen og andre ting for at komme afsted. Nu vender de hjem og har ikke fået noget som helst ud af det.

Mange af migranterne har betalt menneskesmuglere for at komme til MIG gennem Hviderusland.

– Jeg har talt med en, der har betalt 6.000 dollar for billetten og for at blive smuglet, siger Michael S. Lund.

Her ses irakerne i lufthavnen i Minsk.

Source link

Flere Artikler