17-årig anholdt for drab på svensk betjent

17-årig anholdt for drab på svensk betjent


Svensk politi har fredag anholdt en 17-årig, som er mistænkt for at stå bag en skudepisode i Gøteborg, hvor en politibetjent døde.

Det oplyser svensk politi.

– Det er en ung person, som er 17 år gammel. Han bor ved Biskopsgården, og man kan sige, at han er i et konfliktmiljø, siger anklager Ulrika Åberg på et pressemøde.

Betjenten var onsdag aften i Biskopsgården i Gøteborg med en kollega, da der blev affyret skud. Den ene betjent blev ramt og afgik ved døden i løbet af natten til torsdag.

Den 17-årige nægter sig skyldig i forbrydelsen. Politiet afviser ikke, at flere kan blive anholdt i sagen over de næste dage.

Politichef Teodor Smedius fortæller, at et stort opklaringsarbejde har været i gang siden hændelsen.

– Vi har fået en fantastisk støtte fra hele politisverige, og alle vil hjælpe os. Vi har fået den hjælp, vi har efterspurgt.

– Vi har også fået stor støtte fra andre myndigheder, siger han på et pressemøde.

Politiet fortsætter med at indsamle vidnesbyrd.

– De, der bor i området, er samarbejdsvillige og fortæller, hvad de har set, siger Smedius.

Han fortæller videre, at politiet arbejder på at skabe tryghed i området, men også internt.

– Det her har været en frygtelig svær oplevelse for os internt. Vi må klare den balancegang og tage hånd om vores personale og forstå, hvor hårdt det kan påvirke en.

– Samtidig må vi fortsætte med at arbejde videre for fuld kraft. Det kræver tryghed, og det kræver mod. Det har vi i vores organisation, og det er fantastisk at se under denne tragiske hændelse, siger han.

Torsdag sagde politiets områdechef i Gøteborg, Erik Nord, at politimanden formentlig var blevet dræbt af et ‘fejlskud’ i forbindelse med en bandekonflikt.

Og det er fredag fortsat formodningen, oplyser efterforskningsleder Anna Bergkvist.

– Vi må fortsætte arbejdet med at finde ud af, hvad som ligger bag hændelsen.

– Men præcis som vi sagde, er det ikke sandsynligt, at meningen var, at en politibetjent skulle skydes, siger hun.Source link